Regio Info

 • ma
  15
  mei
  2017
  zo
  13
  aug
  2017

  Op maandagmiddag 15 mei vertrekken circa 30 (oud-)militairen vanuit het Museum voor Religieuze Kunst voor de jaarlijkse motorbedevaart naar Lourdes. Een atypisch gezelschap van gelovigen en niet-gelovigen, op zoek naar innerlijke rust en naar de helende bijstand van Moeder Maria. Claire Felicie heeft deze bedevaart in 2015 gefotografeerd en ook dit jaar rijdt zij mee. Het Museum toont een selectie van haar bijzondere indrukken.

  Expositie

  De tentoonstelling in het museum toont een gemengd beeld van de tocht: aan de wanden analoge zwart-wit portretten van devote stoere militairen met kaarsen in de handen, terwijl in de vitrines met de iPhone geschoten kleuropnamen de meer informele kanten van de tocht benadrukken. Het weerspiegelt de twee zijden van de bedevaart: de zoektocht naar verdieping en stilte naast ontspanning en broederschap. De presentatie wordt aangevuld met verhalen van de militairen en de aalmoezenier. Van de tocht van 2017 wordt via een digitaal dagboek bijgehouden door Claire Felicie.

   

   
 • zo
  28
  mei
  2017
  11.00 tot 16.00 uurDe Muntmeester (voor nummer 407) in Uden Zuid

  De Muntmeester (voor nummer 407) in Uden Zuid is op zondag 28 mei het terrein voor een fancy fair met kramen en kansspelen. Tussen 11:00 uur en 16:00 uur komen er diverse kramen te staan met onder andere verzorgingsproducten, cupcakes, wax melts, kleding, lifestyleproducten en sieraden. De toegang is gratis.

  Bezoekers kunnen genieten van het aanbod in een ontspannen sfeer met muziek, activiteiten voor kinderen zoals een springkussen of stoepkrijt en een hapje en een drankje. Er zullen verschillende kansspelen zijn met prijzen van vele winkeliers uit het centrum van Uden.

  De fancy fair wordt georganiseerd door woonvoorziening Chapeau in samenwerking met het begeleidingsteam van ASVZ. Op de woonvoorziening wonen volwassenen met een psychiatrische achtergrond. Het doel van deze dag is om de bewoners in het zonnetje te zetten en geld op te halen om gezamenlijke activiteiten te kunnen ondernemen.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bettina Overkleeft, begeleider: 06 488 66 199 of bvdkorput@asvz.nl

 • ma
  05
  jun
  2017

  Evenals voorgaande jaren zal ook in 2017 op Tweede Pinksterdag de Trap-In worden verreden in Uden en Volkel. Dit jaar is dat op maandag 5 juni.

  Jaren geleden is dit evenement gestart als financiële hulp aan Udense en Volkelse missionarissen. De laatste jaren is echter het aantal (leken)missionarissen zo sterk teruggelopen, dat de organisatie toen besloten heeft om ook ontwikkelingsprojecten uit de Derde Wereld, die niet door een (leken)missionaris worden uitgevoerd, te ondersteunen.
  Het geld moet bestemd zijn voor kleinschalige projecten, die zo veel mogelijk ten goede komen aan het verbeteren van de primaire levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking in een ontwikkelingsgebied en niet aan individuele personen. Verder mag het niet besteed worden aan reiskosten, salarissen of aflossing van schulden.

  De projecten voor de Trap-In van 2017 kunnen tot en met zaterdag 24 december bij voorkeur digitaal worden ingediend door middel van het insturen van een volledig ingevuld aanmeldingsformulier naar info@trap-in.nl.
  Mocht dit bezwaarlijk zijn dan is een aanvraagformulier vanaf onze website te downloaden dat daarna volledig ingevuld kan worden opgestuurd naar het secretariaat van de Trap-In, Raktweg 8, 5406 TV Uden

 • wo
  07
  jun
  2017
  19.30 tot 22.30 uurDe Stapperij, de Bunders 3 te Veghel

  Ook dit seizoen zullen wij de liederenavonden verzorgen in de Stapperij te Veghel. Iedere eerste woensdag van de maand kan er gezongen en gedanst worden. De teksten liggen op tafel, kunt u niet zingen? Dan kunt u een dansje maken op de dansvloer! Di-is-T zal de avond verzorgen met gezellige en bekende muziek. Iedereen is welkom en we zien u graag in . Toegang is gratis!

  De eerstvolgende avond is op woensdag 7 juni, de zaal gaat open om 19.00 uur.

  Aanvang 19.30 uur tot 22.30 uur

  De toegang is gratis

 • wo
  07
  jun
  2017
  20.00 uurBibliotheek Uden

  Juni is in boekhandel en bibliotheek de maand van het Spannende Boek. In 2017 staat de Nederlandse thriller centraal en we zijn er dan ook zeer trots op dat een van Nederlands meest gelezen thrillerauteurs, Esther Verhoef, op uitnodiging van boekhandel en bibliotheek naar Uden komt. Esther Verhoef wordt op woensdag 7 juni over haar boeken en schrijverschap geïnterviewd door Evi Savelkouls van Bibliotheek Uden.

  Esther Verhoef (‘s-Hertogenbosch, 1968) is een van de succesvolste en meest veelzijdige schrijvers van Nederland. Er zijn meer dan 2 miljoen exemplaren van haar thrillers en romans verkocht. Verhoefs werk is in tal van landen verschenen en meermalen bekroond en genomineerd. Voordat Esther bekendheid verwierf als schrijfster van fictie schreef zij circa 60 populair wetenschappelijke en informatieve boeken over (huis)dieren. Naast haar psychologische solothrillers schrijft Esther Verhoef samen met haar man Berry Verhoef psychologische actiethrillers onder het pseudoniem Escober. Verhoef woont met haar gezin afwisselend in Nederland en Frankrijk. In juli verschijnt haar nieuwe roman met de titel Nazomer.

  Kaarten voor de lezing die om 20.00 uur begint zijn te online te koop via www.bibliotheekuden.nl/kaartverkoop, bij boekhandel Bert van der Heijden en in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Kaarten kosten € 5,- voor leden van de bibliotheek en € 7,- voor niet-leden.

 • zo
  11
  jun
  2017
  10.00 tot 16.00 uurZorgpark van Huize Padua, Kluisstraat 2 in Boekel

  Zondag 11 juni is er weer een gezellige zomermarkt met braderie, rommelmarkt, tombola, veel muziek en entertainment en spannende kinderattracties.

  Vanuit ca. 150 kraampjes en grondplaatsen worden er originele zelfgemaakte producten, tweedehands spulletjes, brocante, plantjes, curiosa en lekkernijtjes aan de man gebracht.

  Er is diverse genres muziek en entertainment, een tombola met superleuke prijzen en voor belangstellenden is het op het terrein gelegen Museum de Kluis geopend.

  Vanaf de 4 gezellige terrassen, waar van alles te eten en drinken is, kunt u genieten van de prachtige en levendige omgeving. De kinderen kunnen zich uitleven op de Monkey Run (22 meter) of Jungle Run (17 meter); twee geweldige stormbanen met loopbruggen, rekstokken, heuveltjes etc. De kleintjes kunnen zich vermaken in de shooting combo, een schip waarin ze o.a. kunnen klauteren, klimmen,  glijden, springen en kanon schieten.
  Verder zijn er ook nog demonstraties van Taoïstische Tai Chi en geeft men informatie wat dit zoal voor je gezondheid kan betekenen.

  Kortom, er is voor het hele gezin van alles aanwezig!

  De entree is € 2,50 p.p., wat besteed zal worden aan verwenzorg voor de bewoners.  Voor kinderen tot 12 jaar is de entree gratis.

   

 • do
  29
  jun
  2017
  Kasteel Heeswijk naar Kildonkse Molen

  Vereniging voor ouderen Uden organiseert 29 juni

  Een tocht per fluisterboot van Kasteel Heeswijk naar de Kisldonkse molen

  Rondleidingen-brunch en met de huifkar terug.

  Kosten 27,50euro p.p.

  Voor inlichtingen

  Ria Klijs 0413266172

   

 • za
  01
  jul
  2017
  Vanaf 09.30 uurVertrek: UITpunt in Veghel (Markt 1),

  Op zaterdag 1 juli organiseert UITpunt Veghel een dagtocht met de bus langs het Duits Lijntje. Gids André Velthausz begeleidt deze dag en vertelt over de historie, interessante weetjes en de vele bezienswaardigheden van de voormalige spoorlijn van Boxtel naar Wesel (D). De busexcursie volgt de oude spoorlijn door onder andere Veghel, Beugen, Gennep, Mill, Uden en Mariaheide.

  Het Duits Lijntje heeft een belangrijke rol gespeeld in de opkomst van het spoorwegnetwerk van Nederland. Deze spoorlijn liep oorspronkelijk van London naar St. Petersburg en met name de spoorverbinding van Boxtel naar Wesel (D) kent een roemrijke geschiedenis. Onder andere keizers en tsaren reisden over deze spoorlijn en in de Tweede Wereldoorlog heeft het lijntje een belangrijke rol gespeeld bij de inval van de Duitsers. In 1869 is de bouw van de spoorlijn gestart en in 1873 is deze geopend door de Noord-Brabantsch-Duitse Spoorwegmaatschappij (NBDS). Het doel van deze oost-west verbinding was het tot stand brengen van een rechtstreekse korte verbinding tussen de zeehavens Vlissingen, Antwerpen en Rotterdam en het Duitse achterland. In 1950 is de spoorlijn opgeheven. Tijdens de busexcursie, langs een deel van het oude spoortracé, ontdekt men de historie en maakt men kennis met de groene omgeving van deze voormalige spoorverbinding met Duitsland.

  U bent welkom om 9.30 uur bij het UITpunt in Veghel (Markt 1), waar u wordt ontvangen met een kop koffie en iets lekkers. Gids André Velthausz start met een korte lezing, waarna u om 10.30 uur op de bus stapt. Onderweg worden er verschillende stops gemaakt om de omgeving te verkennen. Zo wordt onder andere bezoekerscentrum De Steltenberg in Volkel bezocht waar u een heerlijke lunch met streekproducten aangeboden krijgt, en zal er gestopt worden bij ‘de asperges’ in Mill.

  De kosten voor deze geheel verzorgde dagexcursie bedragen €32,50 voor bibliotheekleden en €35,00 voor niet-leden. Kaartjes voor de excursie zijn te koop aan de balie van het UITpunt (Markt 1 te Veghel), of online via: http://www.nobb.nl/nobb/activiteiten/kaartverkoop.

  Voor meer informatie over de excursie kunt u contact opnemen met Naomi van Balkum op telefoonnummer: 0413-353540.

Heeft u tips voor deze agenda? Mail uw tip naar redactie@skylinertv.nl