Regio Info

 • di
  01
  aug
  2017
  di
  22
  aug
  2017
  10.00 tot 11.30 uurBibliotheek Uden

  Vindt u het te stil in de zomermaanden als anderen op vakantie zijn en u niet? Liggen uw clubjes een paar weken stil, en mist u uw wekelijkse activiteit? Bibliotheek Uden organiseert op 4 dinsdagochtenden in augustus interessante en gezellige bijeenkomsten. Thema van al deze ontmoetingen is Zomer.

  De eerste Zomerse Ontmoeting is op dinsdag 1 augustus van 10.00 – 11.30 uur in het leescafé van de bibliotheek.

  Adriaan Sanders, voormalig voorzitter van Heemkundekring Uden, bijt het spits af met een lezing over de Zomertijd in Uden. Hoe ging het er vroeger aan toe tijdens de oogsttijd, hoe was de kermis en hoe vierden de Udenaren hun vakanties. Adriaan vertelt erover.

  Het complete programma voor de zomerse ontmoetingen:                                                                                                                                1 augustus:  Zomertijd in Uden door Adriaan Sanders                                                                                                                                        8 augustus:  Zomerse overdenkingen door Rector Rein Vaanhold, Kruisheer Uden                                                                                   15 augustus: Een kijkje achter de schermen van Bibliotheek Uden met Evi & Yvonne                                                                              22 augustus: Streekproducten van de Maashorst mét Proeverij door Dennis Hurkmans van de Heische Hoeve

  Alle Zomerse Ontmoetingen zijn van 10.00 – 11.30 uur en vinden plaats in de Bibliotheek Uden aan het Mondriaanplein 16. Kaartjes kosten €2,50 in de voorverkoop en €3,50 aan de deur, inclusief een kopje koffie/thee en iets lekkers. Voor meer informatie en kaartverkoop kunt u terecht in de bibliotheek of online op www.bibliotheekuden.nl

 • wo
  23
  aug
  2017
  20.00 uurEigen Herd Rooijsestraat 32 in Uden

  Liederentafel Uden weer van start in Eigen Herd.

  De zomerstop is weer voorbij, dus is het weer tijd voor de Liederentafel in Eigen Herd Rooijsestraat 32  5401AT  Uden op woensdag 23 augustus 2017.

  Alle zang- en muziekliefhebbers  of gewoon voor een gezellige avond: iedereen is van harte welkom.

  Kent U de tekst niet, geen probleem, de liederentafel boeken liggen op de tafels.

  De muzikanten zijn: Niels Swinkels accordeon met zang en de algehele leiding.

  Herman Nederhof op accordeon met  zang.

  Tim Tichelaar op drums.

  De liederentafel begint om 20.00 uur.

  Zaal open : 19.00 uur.

  Entree € 1,00.

   

 • vr
  25
  aug
  2017
  19.30 tot 23.00 uurBroederkapel, Broedershof 98 in Veghel

  Houd je van Ierse muziek? Bespeel je een passend instrument? Zing of dans je graag? Dan ben je van harte welkom om je steentje bij te komen dragen aan deze avond en er een gezellig samenzijn van te maken in.

  vrijdag 25 augustus 2017

   Toegang is gratis en iedereen is welkom.

  Aanvang ca. 19.30 uur einde ca. 23.00 uur

  Locatie: Broederkapel, Broedershof 98 in Veghel (GPS: 51,6146013 / 5,5382152)

  Als je van ver moet komen informeer dan even of het doorgaat.

  Op facebook: Ierse sessie Meierijstad.

  of Email: henkgebert@kpnmail.nl  of bellen: 0610715310

   

 • za
  26
  aug
  2017
  15.00 uurMuseum Religieuze Kunst in Uden

  Zaterdag 26 augustus 15.00 uur Lezing Small Wonders De lezing vindt plaats in het kader van de alom geprezen expositie Small Wonders, die tot medio september te zien is in het Rijksmuseum te Amsterdam. Op deze tentoonstelling met virtuoos gesneden microsnijwerken, waaronder minituuraltaartjes en gebedsnoten van niet veel meer dan luttele centimeters, is ook de gebedsnoot van het MRK te bewonderen, een van de hoogtepunten uit de collectie van het Museum. De lezing wordt verzorgd door kunsthistoricus Ingmar Reesing, die bij de totstandkoming van de tentoonstelling ‘Small Wonders’ in het Rijksmuseum betrokken was. Sinds 1 juli is hij verbonden aan het MRK.

 • za
  26
  aug
  2017
  20.00 tot 22.00 uur

  In geheel Nederland wordt op zaterdagavond 26 augustus aandacht geschonken aan de Nacht van de Vleermuis en in dit kader heeft natuurvereniging IVN Veghel voor belangstellenden, jong en oud, een spannende wandeling gepland in de schemering en duisternis van de nacht. Er wordt aandacht geschonken aan een aantal nachtdieren waarbij vleermuizen echter centraal staan. Verzamelen parkeerplaats Kasteel Heeswijk 20.00 uur, aan deelname zijn geen kosten verbonden.

  In de duisternis komt een andere natuur tot leven: vleermuizen, reeën, uilen en nachtvlinders worden actief en gaan op zoek naar voedsel. Veelal onhoorbaar verplaatsen zij zich; af en toe laten enkele dieren zich ook horen, een contactroepje van (jonge)uilen of blaffende reeën. Vleermuisgeluiden zijn echter voor het menselijk oor nagenoeg niet te horen. Wel met een batdetector.

  De kans dat we vleermuizen als dwergvleermuis en watervleermuis zien vliegen en jagen is groot. We zullen ook merken dat elke soort een ander geluid maakt. Het vleermuizen-leven wordt uit de doeken gedaan en zal eenieder worden geconfronteerd met de wondere wereld van het enige vliegende zoogdier ter wereld!

  Denk aan warme kleding, stevige schoenen of laarzen en een zaklamp.

  Meer informatie www.nachtvandevleermuis.nl, www.ivn-veghel.nl en Gerard van Leiden 06-22082634.

   

 • za
  26
  aug
  2017
  20.00 tot 23.30 uurEigen Herd Rooijsestraat 32 Uden

  De maandelijkse dansavond is op zaterdag 26 augustus 2017 in Eigen Herd Rooijsestraat 32 Uden.

  Alle 50-plussers zijn van harte welkom. Het wordt een avond met klassieke dansen als foxtrot, engelse wals, tango etc.

  Ook af en toe een countrydans of een andere losse dans.

  De DJ’s Peter en Betsie draaien de plaatjes en U kunt ook verzoekjes aanvragen.

  Als U niet kunt dansen, geeft niets, kom dan gewoon voor de gezelligheid.

  Aanvang 20.00 tot 23.30 uur.

  Zaal open 19.30 uur

  Entree € 2,50

   

   

 • zo
  27
  aug
  2017
  10.30 tot 14.00 uurTerrein van speeltuin De Wiebert/wijkgebouw ’t Huufke aan de Cuijkstraat te Uden.

  Buurtvereniging ’t Huufke organiseert op zondag 27 augustus weer haar jaarlijkse rommelmarkt op het terrein van speeltuin De Wiebert/wijkgebouw ’t Huufke aan de Cuijkstraat te Uden.

  Aanvang 10:30 uur tot 14:00 uur.

  Deze rommelmarkt is uniek in deze regio, geheel in eigen beheer, dus geen kraamverhuur, waardoor alle prijzen redelijk blijven. Ieder jaar is er weer een groot aanbod van spullen.

  De entree is voor volwassenen € 2,00 en kinderen tot 10 jaar mogen, onder begeleiding, gratis binnen.

  De opbrengst wordt gebruikt voor het organiseren van activiteiten voor de buurtvereniging

 • za
  02
  sep
  2017
  10.00 uurBibliotheek Veghel

  In Bibliotheek Veghel wordt op zaterdag 2 september een workshop ‘Lezen en muziek maken op schoot’ gegeven. Ouders met kinderen van ongeveer 12 tot 18 maanden zijn van harte welkom. Zij krijgen tips over het lezen van boekjes en leren van muziekdocent Rosalyn de Groot liedjes speciaal voor dreumesen.

  Kinderen houden van muziek en voorlezen. Ze genieten van praten en zingen bij boekjes. Samen met je kind lezen, zingen en bewegen schept een speciale band. Bovendien is het erg goed voor de taalontwikkeling. Hoe? Dat vertellen muziekdocent Rosalyn de Groot en Annelies van Uden, Specialist Jeugd Bibliotheken Meierijstad, op zaterdag 2 september. De workshop, in het kader van BoekStart, begint om 10.00 uur. Meedoen is gratis, maar er is een beperkt aantal plaatsen. Aanmelden kan met een mail naar avuden@bibliotheekveghel.nl

 • zo
  03
  sep
  2017
  10.00 tot 16.00 uurLavendelplein in Uden

  Evenals afgelopen jaren organiseert  Jeugd Vereniging het Ooievaarsnest ook dit jaar weer een grote rommelmarkt op het Lavendelplein in Uden . Dit jaar wordt de markt gehouden op  zondag 3 september. Dan staan er op het Lavendelplein weer meer dan 110 kraampjes met tweedehands spullen.

  De rommelmarkt  is vanaf 10.00 uur open en duurt tot 16.00 uur. Voor volwassenen bedraagt de entree 2.- euro kinderen tot 12 jaar  gratis.

  Evenals de jaren hiervoor zal de markt wat opgevrolijkt worden met muziek, een kopje koffie, fris, of broodje hamburger. En ook voor de kinderen is altijd wel iets extra’s te doen zoals gratis geschminkt worden. in een poes of tijger.

  Alle info over de markt en evenementen zijn te zien op www.jvooievaarsnest.nl

  De opbrengst van onze rommelmarkt komt ten goede voor de jeugd van het Ooievaarsnest

 • wo
  06
  sep
  2017
  19.30 tot 22.30 uurDe Stapperij, de Bunders 3 te Veghel

  Ook dit seizoen zullen wij de liederenavonden verzorgen in de Stapperij te Veghel. Iedere eerste woensdag van de maand kan er gezongen en gedanst worden. De teksten liggen op tafel, kunt u niet zingen? Dan kunt u een dansje maken op de dansvloer! Di-is-'t! zal de avond verzorgen met gezellige en bekende muziek. Iedereen is welkom en we zien u graag in de Stapperij, de Bunders 3 te Veghel. De toegang kost €1,-

  De eerstvolgende avond is op woensdag 6 september de zaal gaat open om 19.00 uur.

  Aanvang 19.30 uur tot 22.30 uur

   

   

 • do
  21
  sep
  2017
  19.30 - 21.45 uurGemeenschapshuis D’n Brak, Ericastraat 17 te Mariaheide

  De Reumapatiëntenvereniging Veghel-Uden e.o. organiseert een informatie bijeenkomst op

  Donderdag 21 september

  Aanvang 19.30 uur

  Sluiting om ±21.45 uur

  In Gemeenschapshuis D’n Brak, Ericastraat 17 te Mariaheide

  Er spelen verschillende factoren een rol bij vermoeidheid bij de patiënt met reumatoïde artritis. Een factor is bewegen: patiënten die meer bewegen voelen zich minder moe is uit onderzoek gebleken.

  Tijdens deze avond zal Dr. Sanne Rongen-van Dartel u hierover meer vertellen.

  Drs. Julia Weijers zal u ook wat meer vertellen over de ontwikkeling van een beweegprogramma in de regio Oss/Uden/Veghel.

  Wij hopen dat het een interessante avond mag worden, iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom.

  De toegang is voor iedereen gratis

 • zo
  24
  sep
  2017
  10.00 tot 14.00 uurOttenstraat 4 in Erp

  Het Jeugd en Jongeren Centrum Erp organiseert op zondag 24 september 2017 een vlooienmarkt aan de Ottenstraat 4 in Erp.

  De kraamhuur is € 10.00. De markt is open voor bezoekers van 10.00 tot 14.00 uur.

  Aanmelden kan tot zondag 27 augustus 2017. Wacht echter niet te lang, want vol is vol.

  Heeft U belangstelling om deel te nemen, dan verzoeken we u een bericht naar markt@jjcerp.nl te sturen.

   

 • ma
  25
  sep
  2017
  vr
  29
  sep
  2017
  partycentrum ‘De Beukenhof’, Beukenlaan 2 in Odilia­peel

  Van maandag 25 t/m vrijdag 29 september 2017 vinden onder auspiciën van plaatse­lijke biljartvereniging B.V.B. voor de 37e keer de Udense Drieban­den Kam­pioen­­schappen plaats. Dit sportieve evenement zal zich als vanouds afspe­len in de sfeervolle ambian­ce van partycentrum ‘De Beukenhof’, Beukenlaan 2 in Odilia­peel

 • za
  28
  okt
  2017
  09:15 uurUITpunt Veghel

  UITpunt Veghel organiseert op zaterdag 28 oktober een dagexcursie rondom de Nederlandse architect Pierre Cuypers. Gidsen André Velthausz en Henny van Eck begeleiden deze dag en nemen u onder andere mee naar het Cuypershuis in Roermond en naar de Lambertuskerk in Veghel.

  Zijn naam wordt vaak in één adem genoemd met het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. Pierre Cuypers was echter in de eerste plaats een architect van kerken. Hij ontwierp meer dan 100 kerken, waarvan er ongeveer 70 werden gebouwd, één daarvan is de Lambertuskerk in Veghel. Daarnaast ontwierp Cuypers kapellen en kloosters en restaureerde hij tientallen oude kerken, waarbij de restauratie vaak samenging met een uitbreiding en/of metamorfose in Cuypers' stijl. Behalve kerken restaureerde hij een groot aantal andersoortige monumenten. Ook was hij de ontwerper van de troon waarop de koning ieder jaar tijdens Prinsjesdag de troonrede uitspreekt.

  Het Cuypershuis is hét museum over de Roermondse architect Pierre Cuypers (1827-1921). Het museumgebouw is deel van de collectie. In 1853 is het door Pierre Cuypers ontworpen als woonhuis voor zijn eigen familie, maar ook als ateliers voor de kunstwerkplaatsen. De collectie van het Cuypershuis bestaat uit diverse soorten objecten zoals; beelden, tekeningen, schilderijen en sjablonen.

  We verzamelen om 9.15 uur met koffie/thee bij het UITpunt in Veghel. Daarna stappen we op de bus en reizen af naar Roermond om het Cuypershuis te bezoeken. Aansluitend vervolgen we onze reis naar Soerendonk voor een heerlijke lunch. Na de lunch reizen we terug naar Veghel voor een rondleiding in de Lambertuskerk.

  Kaartjes voor deze excursie kosten € 39,95 en zijn te koop aan de balie van het UITpunt (Markt 1 te Veghel), of online via: www.uitpuntveghel.nl

Heeft u tips voor deze agenda? Mail uw tip naar redactie@skylinertv.nl